Condividi

Trodnevni JAZZ WAVES festival otvara Pulsko kulturno ljeto

Tri glazbene jazz večeri od četvrtka, 30.05. do subote, 01.06. pred pulsku publiku dovode neke od najvećih svjetskih jazz zvijezda. Iako su sva tri koncerta najavljena za Malo rimsko kazalište, zbog loših vremenskih uvjeta prva i druga večer (četvrtak, 30.5. i petak, 31.05) Jazz Wavesa održat će se u Zajednici Talijana Circolo, dok se za treću, posljednju večer, očekuje stabilizacija vremenskih prilika pa će koncert Pozitivan stav: TBF & Jazz orkestar HRT-a biti održan kako je i prvobitno najavljeno na pozornici Malog rimskog kazališta.

Sezonu koncerata u velikom stilu u četvrtak, 30.05. u Circolu u 21.30 otvorit će jedan od najvećih jazz glazbenika današnjice, ovogodišnji dobitnik Grammya, Miguel Zenón uz podršku sjajnih domaćih glazbenika JazzIstra Four. Na pozornici ovog događaja nezaobilaznog ne samo za zaljubljenike u jazz, već i za sve ljubitelje vrhunske glazbe,  spojit će se Portoriko i Istra s Manhattanom i Lower East Sideom, a publika će imati priliku čuti kako iz različitih glazbenih tradicija nastaje virtuozna, inovativna i istodobno strastvena izvedba.

Druga večer Jazz Wavesa donosi prvorazredno izdanje straight ahead jazza na koncertu Jaka Kopač Quinteta kojem će se za ovu prigodu pridružiti legendarni trubač Jim Rotondi. Rotondijeva truba je ono što čujete kad zatvorite oči i pomislite na jazz. Petak, 30.05., prilika je da doživite ovaj glazbeni pravac u njegovom izvornom obliku. Zanimljiv, internacionalan kolektiv glazbenih majstora za vas će izvesti spoj Rotondijevih originalnih skladbi i klasičnih jazz standarda.

Treću, posljednju večer Jazz Wavesa obilježit će jazz izdanje TBF-ovog (The Beat Fleet) glazbenog opusa. Uvijek aktualni tekstovi splitskog benda odjenuli su nešto drugačije aranžmane od onih koje smo navikli čuti ali i dalje zadržavajući prepoznatljiv autorski potpis. U subotu, 01.06., na pozornici Malog rimskog kazališta očekuje nas tako nesvakidašnji nastup splitske šestorke uz pratnju Jazz Orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera.

Topla preporuka za sve one koji uživaju u jazz ritmovima, kao i za one koji još uvijek propitkuju da li je jazz za njih.

Ulaznice potražite u sustav u Entirio ili na https://www.entrio.hr/events?s=jazz+waves

30. Maggio 2024.